AHA Event blev en fullträff

AHA Event blev en fullträff

Guidade turer för att visa pågående projekt och automationslösningar. Omvärldsbevakning och nyheter från tre partners samt bra nätverkande. AHA Event 2019 blev en fullträff.
– Det var ett 60-tal kunder som fick inspiration, inspel om ny teknik och trendspaning, mycket lyckat, sammanfattar Kristin Alexandersson Rohdin, produkt- och marknadsansvarig.
 

Den nya kundaktiviteten AHA Event på plats på AH Automation i Kungshamn blev synnerligen lyckad. Valet av tidpunkt, i mitten av november baserades på det faktum att AH kunde ge besökarna möjlighet att se flera olika automationslösningar som företaget jobbar med.

– När du får möjlighet att både se en lösning och lyssna till beskrivningen hur vi tar oss an en kunds problem eller en utmaning blir det enklare att förstå och ställa frågor om vilka möjligheter vi har för att skapa smarta lösningar i samarbete med våra kunder. Det blev många och bra diskussioner som gav både besökarna och oss ett mervärde, berättar Kristin Alexandersson Rohdin.

Förutom den praktiska delen av eventet hade även tre av AH:s partners och leverantörer bjudits in för att ge inspiration och prata om tekniktrender.

– Kuka lade fokus på robotar såklart, men presenterade även mobila plattformar, så kallade AGV-er, och hur de kan nyttjas som logistiklösningar i en fabrik. Mabema är specialister på Vision-systemet som hjälper robotar att ”se” och därmed skapa möjlighet för exempelvis automatiserad och robotiserad sortering av produkter och avsyning för kvalitetssäkring. Siemens pratade om konkreta och praktiska verktyg som kan hjälpa företag att digitalisera sin verksamhet med målet att planera och utveckla sin verksamhet men också i syfte att göra den mer kostnadseffektiv, sammanfattade Alexandersson Rohdin.

I programmet fanns även utrymme för nätverkande under eftermiddagens program men också i samband med den gemensamma middagen.

– Vi har fått bra respons på eventet, inte minst för att vi har kunnat ge deltagarna en tydlig bild av vilka kunskaper och kompetenser vi har samt vilken kapacitet vi kan erbjuda för att utveckla automationslösningar för en rad olika områden, såväl traditionell industri som läkemedelsindustri och marina applikationer men också vår väl utbyggda och effektiva avdelning för service och support. Att vi dessutom i samarbete med partners kan bidra med ny kunskap och trender skapar ytterligare möjligheter för våra kunder att utveckla sin effektivitet och därmed stärka både sin konkurrenskraft och sin lönsamhet.