Ny monteringscell effektiviserar för Beslag & Metall

Ny monteringscell effektiviserar för Beslag & Metall

Beslag & Metall är inne i en utvecklingsperiod som underleverantör inom lastbilsindustrin. En del i det arbetet är en ny montageanläggning från AH Automation. – Vi är i slutfas av leverans av anläggningen och det har fungerat mycket bra, säger Fredrik Lans, projektledare på AH.

Beslag & Metall återfinns i Ekenässjön i Vetlanda kommun. Företaget tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Produktion är uppbyggd på avdelningar med pressning, svetsning, ytbehandling och montering. För närvarande pågår slutleverans av en ny, automatiserad anläggning för montering.

– Vi driftsätter på plats hos kund efter att ha testkört anläggning hemma i vår fabrik i Kungshamn först. Det här projektet har fungerat bra såväl inom konstruktion som att bygga lösningen, säger Lans.

I och med driftsättningen av anläggningen tar Beslag & Metall ett steg vidare i automatiseringsutvecklingen.

– Det innebär också att företaget tar över ytterligare en del i förädlingsprocessen från sin kund. Robotarna i anläggningen sköter montering av bland annat bultar, brickor, fjädrar samt skruv och muttrar på plåtar som sedan kommer att användas till fordonschassi, slutar Lans som ser möjlighet till mer samarbete med Beslag & Metall vilka insett fördelarna med automatisering i sin verksamhet.

Läs mer om robotsystem