Monteringskonferens gav stort utbyte

Monteringskonferens gav stort utbyte

Årets Monteringsforum besöktes av 160 personer. En bra mötesplats att ställa ut på. – Vi har stort utbyte av den aktiviteten, många bra diskussioner, konstaterar Stefan Berntsson, affärsområdeschef.

Svensk industri är under ständigt och högt förändringstryck. Det innebär kontinuerligt arbete med förbättringar och utveckling, inte minst inom montering. Det årliga evenemanget Monteringsforum är en viktig plats för omvärldsbevakning inom detta område.

– Eftersom tekniken utvecklas snabbt är det svårt, både att hänga med och att veta vad man ska satsa på inom monteringen. Vi deltar i detta forum för att bygga relationer och för att bevaka vad som händer i omvärlden, säger Stefan Berntsson.

Årets konferens i Filmhuset i Stockholm satte främst fokus på automationsfrågor, kollaborativa robotar och operatörens roll i nya automatiserade miljöer.

– Vi fick se och höra om många intressanta lösningar om kollaborativa robotar, vad och hur andra arbetat. Riktigt bra bredd och djup, konstaterar Berntsson som också är nöjd med nätverksdelen av arrangemanget.

– Det är en härdsmälta av stora och små företag likväl som akademier. Den blandningen innebar att vi kunde delta i bra diskussioner och samtal och fått med oss bra information och idéer, slutar Berntsson.

Läs mer om Monteringsforum

 

Ta kontakt med Stefan

Stefan Berntsson

Affärsområdeschef Automation
070-693 29 63
Skicka e-post