Ny programmeringschef

Ny programmeringschef

Stefan Dahlqvist är ny programmeringschef för AH Automation. Han har varit på plats drygt två månader. – Jag lär mig nytt varje dag och trivs bra, konstaterar han.

Stefan Dahlqvist har arbetat inom automatiseringsindustrin i drygt 20 år, de sex senaste på Callenberg som programmerare och projektledare.

– Jag kände att det var tid för en ny utmaning, motiverar han valet att välja chefsjobbet på AH Automation där han leder och driver arbetet för ett 10-tal programmerare som finns på företagets anläggning i Kungshamn.

– Vi har fokus på standardiseringsarbete, men också att lyfta gruppen som helhet kompetensmässigt. Vi har en bra blandning av erfarna och nya medarbetare men det gäller att alla kan vara en del i att leverera när både vi som grupp och företaget expanderar.

Programmeringsavdelningen arbetar med såväl PLC- som robotprogrammering.

– PLC är området där vi jobbar med datorerna som styr processerna i automatiseringen på exempelvis en linje medan robotprogrammering handlar om att programmera robotar som ska plocka och montera samt Vision-system, som är robotarnas kamerasystem, förklarar Dahlqvist.