AH gav Haldex bästa lösningen för komplex automatisering

AH gav Haldex bästa lösningen för komplex automatisering

Haldex sökte en partner för att automatisera delar av sin bearbetning. Valet föll på AH Automation. – AH offererade en helhetslösning som i sin kombination var bäst avseende lösning med kvalitet och säkerhet samt pris, säger Lars-Johan Andersson på Haldex.

Samarbetet mellan AH och Haldex handlar om två olika projekt med fokus på automatisering av bearbetning. I båda projekten står Haldex som beställare och har dessutom köpt in bearbetningsmaskiner kring vilka AH utvecklat och byggt automatisering.

– Båda projekten är i 10-miljonersklassen, med våra mått mätt lite större projekt. I båda fallen handlar det om att vi byggt robotceller med tillhörande palettbanor och rullbanesystem för att produktionen ska kunna automatiseras, förklarar Roger Olsson, på AH Automation, som sålt båda projekten och även projektlett det ena.

– I projekten har vi dessutom säkerställt både kontroll av materialet som hämtas in för bearbetning och mätning av bearbetade produkter. I projekt nummer två är automatiseringsgraden högre, kontroller görs med vision-system och upplockning med hjälp av 3D vision. Den går helt obemannad längre stunder, vilket ställer mycket höga krav på precision och kvalitet, säger Lars-Johan Andersson.

Lars-Johan Andersson understryker komplexiteten i den automatiserade bearbetningen men också utfallen av projekten.

– Vi är nöjda med både lösningarna och samarbetet med AH, avslutar Andersson.

Även Roger Olsson är nöjd med projektens genomförande och resultat.